29/09/2024

U vikendu za nama odigrani su susreti šestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na dva od šest mečeva slavili domaći timovi, dva duea su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 25 pogodaka na svim mečevima, od toga devet na meču u Ljubuškom, u visokoj domaćoj pobjedi Ljubuškog nad Grudama.

Bjelopoljac Bijelo Polje – Neum 1:1

Foto: Facebook/ HNK Neum

Bjelopoljac je u Bijelom Polju dočekao ekipu Neuma, i ovi timovi su naposlijetku remizirali rezultatom 1:1, te je tim iz Neuma nakon ovog kola i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac nakon osmoplasirani tim tabele.

Troglav 1918 Livno – Klis Buturović Polje 1:3

Efikasan susret ovog kola odigrali su u Livnu timovi Troglava 1918 i i Klisa iz Buturović Polja a susret se završio pobjedom gostujućeg Klisa rezultatom 3:1, te je zahvaljujući tome Klis i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918 nakon poraza u sredini tabele nakon ovog kola prvenstva.

Branitelj Mostar  Turbina Jablanica 1:2

Foto: Facebook/ FK Turbina Jablanica

Branitelj je na svom terenu u Mostaru dočekao ekipu Turbine iz Jablanice, i pretrpio poraz rezultatom 2:1, te je tim iz Jablanice nakon ovog trijumfa sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Branitelj nakon poraza u donjem dijelu tabele.

Svi rezultati šestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon šestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *