07/10/2024
tuzla_city_zeljeznicar-9

Odigrani su prvi mečevi jedanaestog kola Preijer lige BiH, mečevi u Tuzli i u Ugljeviku.

Tuzla City – Željezničar Sarajevo 2:2

Foto: fkzeljeznicar.ba

Domaći su bolje ušli u meč i poveli sa 1:0 u 11. minuti, strijelac je bio Crnkić, ali Željezničar već u 15. minuti poravnava rezultat na 1:1, strijelac za ujednop i rezultat prvog poluvremena bio je Krpić.

U drugom poluvremenu ponovo su Tuzlaci prvi došli do pogotka, i do novog vodstva rezultatom 2:1, dtrijelac je u 57. minuti bio Kojić, međutim, Željezničar ubrzo ponovo poravnava rezultat, ovoga puta na 2:2, strijelac je bio ponovo Krpić, i jedanaesterca u 76. minuti, za ispostaviće se i krajnji ishod ovog duela.

Ovom podjelom bodova Željezničar je ostao prvenstveni lider, dok je Tuzla City sada drugpplasirana.

Nakon susreta izjave su dali treneri oba tima, Milenko Bošnjaković ispred Tuzla City, odnosno, Amar Osim ispred Željezničara.

https://twitter.com/i/status/1177965781516214272

“Odlična utakmica, prava prvenstvena, drago mi je što je publika uživala u susretu. Cilj je bio da pobijedimo i da se vratimo na prvo mjesto, ali nismo uspjeli. Rezultat je realan i zadovoljni smo rezultatom kako se odvijala situacija na terenu”, rekao je Bošnjaković nakon utakmice. Prezadovoljan sam, prezadovoljni su i ljudi u klubu i predsjednik Azmir Husić. Tu smo gdje jesmo, igramo dobro, imam dobru grupu momaka, idemo kolo po kolo, nastavit ćemo u ovom tempu.” – kazao je Bošnjaković.

“Svojom nespretnošću smo došli u situaciju da ganjamo rezultat u prvom dijelu, a i u drugom dijelu smo prvi zaprijetili. Dvaput smo izjednačili, a kada sve sabereš možda je realno neriješeno. Važno je da je utakmica bila spektakularna i da je opravdala epitet derbija. Pokazali su zbog čega su u vrhu i iz nekih situacija su davali golove što im je davalo dodatnu snagu. Mi smo imali više šansi kada sve sabereš, ali imali su i oni nekih situacija koje su mogli bolje riješiti. Ovo je dobra propaganda za bh. fudbal, sa dobrim fudbalom, sa navijanjem koje je bilo žustro, ali okej.” – kazao je Osim.

Zvijezda 09 Brgule – Radnik Bijeljina 1:4

Foto: Facebook/ FK Zvijezda 09

Na stadionu u Ugljeviku danas su se u okviru jedanaestog kola Premijer lige Bih sastali Zvijezda 09 Brgule i Radnik iz Bijeljine.

Zvijezda 09 je odlično otvorila meč i u 21. minuti autogolom goistujućeg igrača Radovića došla u vodstvo od 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, međutim, to je od domaćih bilo sve na ovom meču, s obzirom da su u drugom poluvremenu Bijeljinci pogotcima Plavšića u 56. minuti, Bradonjića u 70. minuti, potom, 80. minuti, i u 88. minuti došli do vodstva od 4:1, i do nove prvenstvene pobjede.

Radnik je sa ovom pobjedom došao u gornju polovinu prvenstvene tabele, dok je Zvijezda 09 nakon poraza ostala posljednja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *