06/10/2024
70977790_1259139814267409_4036334230974758912_n

U vikendu za nama odigrani su susreti sedmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 33 pogotka na svim mečevima, od toga devet na meču u Posušju, u gostujućoj pobjedi Tomislava iz Tomislavgrada nad Posušjem.

Neum – Branitelj Mostar 4:0

Foto: Facebook/ HNK Neum

Neum je na svom terenu dočekao ekipu Branitelja iz Mostara, i ostvario ubjedljiv trijumf rezultatom 4:0, te je tim iz Neuma nakon ovog kola i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Branitelj nkon poraza na začelju tabele.

Klis Buturović Polje – Bjelopoljac Bijelo Polje 4:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Efikasan susret ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Bjelopoljca iz Bijelog Polja, a susret se završio pobjedom domaćeg Klisa rezultatom 4:1, te je zahvaljujući tome Klis i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac nakon poraza u sredini tabele nakon ovog kola prvenstva.

Posušje – Tomislav Tomislavgrad 4:5

Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Posušje je na svom terenu dočekao ekipu Tomislava iz Tomislavgrada, i pretrpio poraz rezultatom 5:4, te je tim iz Tomislavgrada nakon ovog trijumfa sada šestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza u sada trećeplasirani.

Svi rezultati sedmog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon sedmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *