07/10/2024
20190922_223620

Fudbalski klub Tuzla City je ujedno i klub za koji se može reći da je ostvario najveći napredak u BiH u posljednjih desetak godina.

Ovaj klub je u periodu od prethodnih deset godina prešao put od najnižeg ranga nogometnog takmičenja u BiH do najvišeg, do Premijer lige BiH, gdje se trenutno nakon jedne trećine aktuelnog prvenstva nalazi na trećoj poziciji, i sa relanim izgledima da se do kraja prvenstva bori i za naslov prvaka.

Svakako najzaslužniji za ovaj uspjeh jeste predsjednik UO FK Tuzla City, Azmir Husić, koji je svojim ulaganjima i velikim entuzijazmom, od lokalnog kluba iz mjesne zajednice koji se zvao Sloga Simin Han, stvorio klub koji se bori za najviše domete nogometa u BiH.

Sam Azmir Husić je povodom ovog uspjeha za portal sportskevijesti.com svojevremeno je rekao kako zasluge pripadaju i drugim ljudima sa kojima se zajedno upustio u ovaj zahtjevan, i sada već vrlo uspješan projekat.

Također, veoma bitna činjenica koja je vezana za FK Tuzla City jeste i publika koja podržava tim, odnosno, navijačka grupa “Divizija”, koja u sve većem broju pohodi domaće mečeve ovog kluba.

Tako se na domaćim mečevima FK Tuzla City na stadionu “Tušanj” u Tuzli okupi i do 3.000 navijača ovog kluba, što je za nogometnu praksu u BiH do prije samo par godina bilo nezamislivo, odnosno, nezamislivo je bilo to da jedan klub koji se faktički tek formirao u ovom obliku stekne tako veliki broj navijača.

Ta nepobitna činjenica samo je još jedan dokaz da se u ovom klubu uistinu kvalitetno radi na svim poljima, a prema najavama rukovodstva FK Tuzla City, velike stvari su ono što tek predstoji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *