06/10/2024
IMG_20191007_154620

Proteklog vikenda odigrani su susreti osmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na dva od sedam mečeva slavili domaći timovi, četiri duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 15 pogotka na svim mečevima, od toga po četiri na mečevima u Novom Travniku, u pobjedi Novog Travnika nad FK Vitez, te u Busovači, u pobjedi Busovače nad Rudarom iz Han Bile.

Brekovica 78 – Podgremeč Sanski Most 1:1

Foto: Facebook/ E:sana

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Brekovici timovi Brekovice 78 i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je zahvaljujući tome Podgrmeč i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Brekovica 78 nakon ovog kola na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele.

Novi Travnik – FK Vitez 3:1

Novi Travnik je na svom terenu u derbi susretu ovog kola dočeko FK Vitez, a domaći tim je naposlijetku ostvario trijumf rezultatom 3:1, te je Novi Travnik nakon ovog kola sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je FK Vitez nakon poraza ostao na drugoj poziciji aktuelnog prvenstva.

Vitez Bužim – Iskra Bugojno 1:1

Fozo: Facebook/ NK Vitez Bužim

Interesantan susret duel ovog kola odigrali su u Bužimu timovi Viteza i Iskre iz Bugojna, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je uslijed toga Iskra nakon ovog kola dvanaestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Vitez iz Bužima ostao posljednji na tabeli aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati osmog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon osmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *