06/10/2024
IMG_20191013_173858

Danas su odigrani mečevi desetog kola u okviru Prve lige FBiH, a vrlo zanimljivi su, između ostalog, bili dueli između Olimpika iz Sarajeva i TOŠK-a iz Tešnja, potom, između GOŠK-a iz Gabele i Budućnosti iz Banovića, zatim, između Slavena iz Živinica i Jedinstva iz Bihaća, te između Travnika i Goražda.

Olimpik Sarajevo – TOŠK Tešanj 2:0

Na stadionu “Otoka“ odigran je prvenstveni susret između Olimpika iz Sarajeva i TOŠK-a iz Tešnja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Olimpik je bolje otvorio meč i iz svoje prve prilike došao do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je u 17. minuti bio Đafić.

I poslije vodstva Olimpik je nastvio sa boljim igrom, međutim, do isteka prvih četrdeset i pet minuta mreža niti jednog od golmana više se nije tresla, i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za domaći tim.

U drugom poluvremenu slična situacija na terenu kao i u prvom, odnosno, Olimpik je ima terensku inicijativu, dok je TOŠK čekao svoju priliku iz kontra napada, a u takvom pristupu igri ponovo su bili uspješniji domaći, koji u 67. minuti pogotkom Beširevića dolaze i do 2:0, i već tada faktički rješavaju pitanje pobjednika ovog duela.

Naposlijetku je rezultat od 2:0 u korist sarajevskog tima bio i krajnji epilog duela, te je Olimpik, dakle, došao do pobjede i do nova tri boda, sa kojima je ostao lider prventvene tabele i nakon deset odigranih kola.

S druge strane, TOŠK je nakon ovog poraza sada sve dalje od liderske pozicije na tabeli, odnosno, sve dalje od plasmana u Premijer ligu Bih po završetku sezone.

GOŠK Gabela – Budućnost Banovići 3:2

Foto: Facebook

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas su se u okviru desetog kola Prve lige FBiH sastali timovi GOŠK-a i Budućnosti iz Banovića.

Gabeljani su bolje ušli u susret i pogotcima Mašića u 24. i Aletića u 30. minuti minuti poveli sa 2:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, ali tim iz Banovića pogotcima Zulića u 48. minuti i Mustafića u 76. minuti poravnava rezultat na 2:2, međutim, ekipa GOŠK-a u 82. minuti pogotkom Savića dolazi do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 3:2, št se ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

GOŠK je sa ovom pobjedom sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Budućnost nakon poraza sada pretposljednji tim prvenstva.

Slaven Živinice – Jedinstvo Bihać 1:2

Gradski stadion u Živinicama danas je bio mjesto susreta desetog kola Prve lige FBiH između ekipa Slavena i Jedinstva iz Bihaća.

Jedinstvo je bilo tim koji je prvi došao do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je u 9. minuti bio Remić, ali Hodžić pogotkom u 43. minuti domaćima donosi poravnanje rezultata na 1:1, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Bišćani pogotkom Jahića u posljednjim trenucima susreta dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Jedinstvo je sa ovom pobjedom sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Slaven nakon ovog poraza sada dvanaesti.

Travnik – Goražde 1:0

Na stadionu “Pirota” u Travniku danas su u okviru prvenstvenog susreta snage odmjerile ekipe Travnika i Goražda.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta rezultat je bio onaj početni, bez pogodaka, a u nastavku meča domaći u 72. minuti dolaze do vodstva rezultatom 1:0, i to nakon što je loptu u vlastitu mrežu pospremio igrač Goražda, Adžem, a što se na kraju ispostavilo i kao odlučujućim trenutkom susreta, koji se tako i završio minimalnom pobjedom Travničana.

Travnik je nakon ove pobjede, i sa nova tri boda na svom kontu sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Goražde nakon poraza sada petoplasirano

Svi rezultati desetog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon deset odigranih kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *