06/10/2024
IMG_20191016_130638

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, danas se na Međunarodnom aerodromu Sarajevo obratio javnosti nakon sinoćnjeg poraza u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine od selekcije Grčke.

“Zabrinjavajuće je da ne možemo poslije jedne odlične utakmice to ponoviti za tri dana. Grčka je bila puno bolja, nismo im mogli parirati, to je zabrinjavajuće. Izglčedali smo dobro protiv Finske, ali smo bili katastrofalni protiv Grčke. Vidjećemo koji su razlozi. Nigdje nas nije bilo jučer. Grci su bili bolji u svim aspektima, na kraju smo i dobro prošl.”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Ne znam šta da planiram za dalje, razgovaraću sa predsjednikom, napravićemo analizu, pa ćemo vidjeti šta dalje. BiH ima kvalitet, ali se pokazalo da jučer nismo bili ni blizu sa Grcima, vrlo mi je teško reći, ali uglavnom ne možemo parirati dvije utakmice u tri dana. Teško je govoriti da li će biti novih imena u reprezentaciji, imamo još dvije utakmice do baržaa, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Nama su tri igrača ušla u drugom dijelu i nisu donijeli ništa. Teško mi je reći da li bi bilo bolje da je ušao neko drugi. Nismo dobili to što smo tražili, teško mi je reći da li bi bilo drugačije da je neko drugi ušao u igru, ali mi smo pokušavali promijeniti ritam i sve, no nismo dobili što smo tražili, dodao je naš selektor i istakao da naši igrači ne da nisu htjeli nego nisu mogli. Podrška igrača? Ne možeš reći da nisu htjeli nego nisu mogli, oni su bili brži i bolji od nas. Ova je utakmica pokazala da su Grci bili bolji od nas, tako da to nema veze sa podrškom ili ne. Stvarno ne znam koji je razlog, razmišljali smo što smo toliko griješili. To su neke neobjašnjive stvari, ali to je fudbal, treba ići dalje.”

Na kraju je selektor Prosinečki prokomentarisao izjavu Miralema Pjanića koji je nakon utakmice rekao da je reprezentacija BiH, zapravo, prosječna reprezentacija:

“Kad se izgubi, puno stvari se kaže. Miralem je naš najvažniji igrač, koliko god da smo dobili Hodžića koji je odigrao fenomenalno protiv Finske, Višća, Džeko i ostali fale. Možda smo se ulljuljali nakon velike utakmice sa Finskom, pokazalo se da fale igrači koji su bili povrijeđeni. Imali smo problema oko svega toga, Šunjić nam se povrijedi, Višća također, Kvržić do posljednjeg trena nije znao da li će igrati, ali to nije opravdanje. Dolazi smjena generacija, mislim da oni nisu zaboravili igrati, no moramo vdijeti zašto ne možemo odigrati dvije utakmice u tri dana.” – istakao je selektor Prosinečki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *