06/10/2024
72692190_731125044023427_1543315593518645248_n1

Danas su odigrani susreti desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na svih sedam mečeva slavili domaći timovi.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 27 pogodaka na svim mečevima, od toga po osam na mečevima u Vitezu u ubjedljivoj domaćoj pobjedi NK Vitez nad Busovačkom, te u Sanskom Mostu u ubjedljivoj domaćoj pšobjedi Podgrmeča nad Radnikom iz Donjeg Vakufa.

Podgrmeč Sanski Most – Radnik Donji Vakuf  7:1

Foto: Facebook/ E: Sana

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Sanskom Mostu timovi Podgrmeča i Radnika iz Donjeg Vakufa, a susret se završio pobjedom domaćeg Podgrmeča rezultatom 7:1, te je zahvaljujući tome Podgrmeč i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Radnik nakon ovog kola na desetoj poziciji prvenstvene tabele.

Brekovica 78 – Kiseljak 2:0

Foto: Facebook/ USK Sport

Brekovica 78 je na svom terenu dočekala ekipu Kiseljaka, i naposlijetku ostvarila trijumf rezultatom 2:0, te je Brekovica 78 nakon ovog kola sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Kiseljak nakon poraza sada petoplasirani tim tabele aktuelnog prvenstva.

Krajišnik Velika Kladuša – Rudar Han Bila 4:1

Foto: Facebook/ NK Krajišnik Velika Kladuša

Vrlo efikasan susret ovog kola odigrali su u VBelikoj Kladuši ekipe Krajišnika i Rudara iz Han Bile, a susret se završio ubjedljivom pobjedom Krajišnika rezultatom 4:1, te je uslijed toga tim iz Velike Kladuše nakon ovog kola devetoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Rudar poslije poraza ostao posljednji na tabeli aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati desetog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon desetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *