06/10/2024
FB_IMG_1571308746974

Nemile scene na tribinama zasjenile su nedavno odigrane prvenstvene susrete između omladinskih selekcija Slavena iz Živinica i Tuzla City, a povodom toga saopštenjem za javnost oglasio se klub iz Živinica, što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji i navijači:

Prethodnog vikenda su održane utakmice naših omladinskih selekcija u kojima su se naši juniori i kadeti sastali sa svojim vršnjacima iz Tuzla City-a.

Utakmica je odigrana na našem pomoćnom terenu u Baricama jer je taj dan nas prvi tim igrao na Gradskom stadionu.

Ovim putem rezultate ćemo ostaviti po strani, jer su se nemile stvari desavale na tribinama u Baricama.

Mi se kao klub ogradjujemo od svih verbalnih dobacivanja sa tribina tog dana, nekoličina navijača koji su nama bili nepoznati je došla na utakmicu sa namjerom da vrijedja igrače i upravu FK Tuzla City.

Mi apsolutno nemamo ništa sa tim jer je to ciljano odradjeno od nekih osoba koje nemaju veze sa fudbalom i sportom.

Bitno je navesti da naš klub ima fantasticnu saradnju sa Tuzla City-em i da je predsjednik našeg bratskog kluba Azmir Husic nebrojeno puta izašao u susret našem klubu i pomagao nam u svim sportskim segmentima.

Jedina osoba koja daje sve za sport i pomaze sport, covjek koji ulaze svoje pare da odvaja djecu od ulice, ne zasluzuje ni na jedan jedini nacin da se vrijedja i osporava u svojim investicijama, pogotovo od maloumnika i lezihljebovica koji nemaju nista u životu i dodju na takvu sportsku manifestaciju i ispoljavaju svoje hirove i nelagode na racun drugih osoba.

Naši gosti su se taj dan ponijeli kao veliki profesionalci i igrali su srcem za sport. Mi se kao klub izvinjavamo gosp. Azmiru Husicu i upravi njegovog FK Tuzla City.

I nadamo se da ćemo i dalje imati istu saradnju i da ove nemile scene nece uticati na to.

Sportski pozdrav U.O NK Slaven Živinice.” – navodi se u saopštenju NK Slaven Živinice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *