06/10/2024
FB_IMG_1571758244745

Ugledna i svjetski priznata stranica specijalizovana za određivanje tržišnih vrijednosti nogometaša i klubova, Transfermarkt.com, unijela je, između ostalog, i nove podatke za Prvu ligu FBiH.

Tako čitava Prva liga FBiH trenutno vrijedi 22,90 miliona eura, a najveću tržišnu vrijednost od svih klubova lige u ovom trenutku ima NK GOŠK iz Gabele, sa vrijednošću od 1,95 miliona eura, potom slijedi FK Olimpik iz Sarajeva koji trenutno vrijedi 1,70 miliona eura, dok je na trećem mjestu te liste NK Zvijezda iz Gradačca sa vrijednošću od 1,68 miliona eura.

S druge strane, FK Radnik iz Hadžića trenutno ima najmanju tržišnu vrijednost, i to u iznosu od 1 milion eura, a potom slijede FK Budućnost Banovići sa tržišnom vrijednosti od 1,10 miliona eura, te NK Travnik koji trenutno vrijedi 1,15 miliona eura.

Također, Transfermarkt.com je ponudio i podatak o ukupnom broju prijavljenih igrača računajući sve klubove Prve lige FBiH, te ih je tim redoslijedom 377, od kojih je najviše njih u FK Budućnost Banovići, i to 29, a najmanje u NK Zvijezda Gradačac, tačno 20 igrača.

Aktuelni Transfermakt.com podaci o prvoj ligi FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *