06/10/2024
FB_IMG_1572013512762

U Doboju kod Kaknja danas je odigran prvi susret četrnaestog kola Premijer lige BiH, između timova Mladosti i Zvijezde 09 Brgule.

Mladost Doboj-Kakanj – Zvijezda 09 Brgule 1:0

Foto: Facebook/ Premijer liga BiH

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas je odigran prvenstveni susret između timova Mladosti i Zvijezde 09 Brgule.

Prvo poluvrijeme današnjeg susreta završilo se bez pogodaka, a u nastavku Mladost u 53. minuti pogotkom Vazde dolazi do vodstva rezultatom 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao ključni detalj meča, s obzirom da je upravo rezultat od 1:0 u korist domaćih bio i onaj konačni na semaforu.

Mladost je sa ovom pobjedom došla do nova tri boda, te uhvatila priključak za timovima koji se nalaze na pozicijama koje će i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, dok je Zvijezda 09 sa ovim porazom ostala na posljednjoj poziciji prvenstva.

Nakon susreta izjave za javnost dali su i treneri oba tima, Ibro Rahimić ispred Mladosti, i Adnan Zildžović ispred Zvijezde 09:

“Komplimenti Zvijezdi 09. Stvarno su odigrali rasterećeni odličnu utakmicu. Nismo zadovoljni, bilo je dosta negativnih stvari, ali najvažnije je da smo pobijedili, ali imamo još dosta posla što se tiče svih segmenata fudbalske igre.” – rekao je Ibro Rahimić.

“Fudbal se igra za golove. Nekada je nepošten. Danas je ekipa koja je dominirala, bili smo bolji za klasu. Stvorili smo 7-8 šansi, i kada to ne realizirate fudbal zna biti krut, kazni vas za promašaje. Mladost je postigla taj jedan pogodak i ja im čestitam na pobjedi.” – istakao je Adnan Zildžović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *