06/10/2024
IMG_20191025_193115

U Zenici je večeras odigran drugi duel četrnaestog kola Premijer lige BiH, duel između Čelika iz Zenice i Veleža iz Mostara.

Čelik Zenica – Velež Mostar 0:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici večeras je odigran prvenstveni susret između timova Čelika i Veleža iz Mostara.

Prvo poluvrijeme današnjeg susreta završilo se bez pogodaka, a u nastavku Velež u 51. minuti pogotkom Zeljkovića dolazi do vodstva rezultatom 1:0, što je uvjetovalo veliko slavlje gostujućih navijača u Zenici.

I nakon vodećeg pogotka Velež je bio bolji tim na terenu, a takav odnos snaga na terenu Mostarcima se ponovo isplatio u 90. minuti, kada mrežu Zeničana pogađa Ćosić za rezultat od 2:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačni ishod ovog meča.

Velež je sa ovom pobjedom došao do nova tri boda, te se pridružio timovima koji čine sredinu prvenstvene tabele.

S druge strane, Čelik je sa ovim porazom ostao na začelju prvenstva, te Zeničanima, kako sada stvari stoje, predstoji još jedna teška sezona.

Nakon susreta izjave za javnost dali su i treneri oba tima, Slaviša Božičić ispred Čelika, i Feđa Dudić ispred Veleža:

“Imamo određene probleme, koje trebamo da riješavamo u našoj kući i sigurno poslije ovoga moramo da neke stvari poredamo. Težak nam je raspored. Naravno da ćemo morati da zgusnemo redove i izvučemo što bolji rezultat. Željezničar je favorit u narednoj utakmici, ali mislim da će Čelik iz svega ovoga izaći jači i da ćemo biti bolji u nastavku prvenstva.” – rekao je Slaviša Božičić.

“Mislim da je pobjeda zaslužena kada se sve sabere. Prvo poluvrijeme smo bili bolji, ali nismo dali gol. U drugom poluvremenu smo to nadoknadili. Mislim da smo nakon gola pametno odigrali sačuvali to vodstvo i evo na kraju ovjerili tu pobjedu. Čelik je bio dostojan protivnik, oni su nas pritisli u drugoj polovini drugog poluvremena. Mi smo najavili da dolazimo po pobjedu i pobjeda protiv Zrinjskog nam je dala krila. Treba sad malo odmora, momci su to zaslužili i ja im čestitam oduševili su me kako smo danas odigrali taktički, možda smo pali nekih petnaestak minuta. Protiv Slobode idemo po pobjedu, a ovom prilikom po ko zna koji put bi čestitao ovim našim navijačima, što su došli da nas podrže.” – istakao je Feđa Dudić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *