06/10/2024
20191026_163433

Danas su odigrana dva susreta četrnaestog kola Premijer lige BiH, susreti u u Mostaru i u Bijeljini.

Zrinjski Mostar – Željezničar Sarajevo 2:1

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru odigran je prvenstveni premijerligaški derbi susret između Zrinjskog i Željezničara iz Sarajeva, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri bili na licu mjesta.

Prvo poluvrijeme ovog derbi meča proteklo je u obostrano otvorenoj igri, a nešto bolje prillike za pogodak imao je Zrinjski, i Zrinjski je takvom igrom u 35. minuti došao do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Kunić.

Nakon vodećeg pogotka Mostaraca, gosti iz Sarajeva zaigrali su nešto otvorenije u odnosu na dotadašnji dio meča, ali bez učinka, pa se naposlijetku i na odmor otišlo pri rezultatu 1:0, u korist, dakle, domaćih.

Nastavak susreta počeo je, “de facto” pogotkom, i to u mreži Zrinjskog, konkretno, u 56. minuti pogodak za za Željezničar, za rezultat od 1:1 postigao je Štilić.

Nakon pogotka Željezničara koji je značio poravnanje rezultata, Zrinjski je preuzeo terensku incijativu, dok su Sarajlije prijetile iz kontra napada, a u takvom pristupu igri jednih, odnosno, drugih, bolje su se snašli domaći, koji u 81. minuti novim pogotkom Kunića dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, što je uvjetovalo veliko slavlje domaće publike na stadionu.

Novo vodstvo Zrinjskog usporilo je tok nastavka utakmice, koja se naposlijetku i okončala rezultatom 2:1, te su Mostarci tako osvojili nova tri boda.

Zrinjski je ovom pobjedom popravio loš dojam nakon nekoliko mečeva bez pobjede, dok je Željezničar nakon ovog poraza, ipak ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Radnik Bijeljina – Široki Brijeg 0:0

Foto: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

Na Gradskom stadionu u Bijeljini danas su se u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH sastali Radnik i Široki Brijeg.

Ovaj susrer je u najavi slovio za jedan od derbija ovog kola, očekivali su se pogotci, međutim, to se na kraju ipak nije dogodilo, i susret seokončao onako kako je i počeo, neriješeno, i bez pogodaka.

Neriješen rezultat na današnjem meču u suštini naročito ne zadovoljava niti jedne niti druge.

Tabela nakon nepotpunog četrnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *