06/10/2024
FB_IMG_1572168447391

Odigrani su mečevi dvanaestog kola Prve lige FBiH, a posebno zaninljivo bilo je na mečevima u Kaknju, Travniku, i u Konjicu.

Rudar Kakanj – Olimpik Sarajevo 3:1

Foto: Facebook

Na stadionu pod “Vardom” u Kaknju sastali su se, u okviru prvenstvenog susreta, timovi Rudara i Olimpika iz Sarajeva.

Rudar je bolje ušao u susret i poveo sa 1:0 pogotkom Kovača, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Olimpik početkom drugog dijela igre iz jedanaesterca poravnava rezultat na 1:1, strijelac je bio Zeba, međutim, domaći su nastavili sa dobrom igrom i pogotcima Kovača i Hrelje došli do vodstva rezultatom 3:1, što se ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Rudar je sa ovom pobjedom ostao u vrhu prvenstvene tabele, dok je Olimpik i nakon poraza i dalje prvenstveni lider.

Travnik – Zvijezda Gradačac 3:1

Foto: Facebook

Na stadionu “Pirota” u Travniku danas su u okviru dvanaestog kola Prve lige FBiH snage odmjerili timovi Travnika i Zvijezde iz Gradačca.

Domaći su bolje otvorili susret i poveli sa 1:0 pogotkom Ćatića, alu gosti iz Gradačca do kraja prvog poluvremena poravnavaju rezultat na 1:1, strijelac je bio Mahmutović.

U nastavku meča znatno mnogo bolja igra Travnika, koji pogotcima Kadrića i Ćatića dolazi do vodstva rezultatom 3:1, i ispostaviće se i pobjede upravo tim rezultatom.

Travnik je sa ovom pobjedom ostalo sredini prvenstvene tabele, dok Zvijezda nakon poraza više nije u vrhu prvenstva.

Igman Konjic – Jedinstvo Bihać 1:1

Foto: Facebook

Gradski stadion u Konjicu danas je bio mjesto prvenstvenog susreta između Igmana i Jedinstva iz Bihaća.

Igman je bolje ušao u meč i poveo sa 1:0 pogotkom Omanovića, ali je u posljednjim trenucima meča Bišćanima poravnanje rezultata na 1:1, te naposlijetku i jedan bod, svojim pogotkom iz jedanaesterca donio Nuspahić, uz podatak i da su domaći imali i jedanaesterac koji nije iskoristio Kašić.

Rezultati dvanaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog dvanaestog kola Prve lige FBiH:

Danas su na rasporedu preostala dva susreta dvanaestog kola Prve lige FBiH, i to susreti u Hadžićima, između Radnika i Budućnosti iz Banovića, te u Gabeli između GOŠK-a i Bratstva iz Gračanice.

Ineče, susret iz Gabele biće emitovan i u direktnom TV prijenosu, putem City Televizija BiH, sa početkom u 13 sati i 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *