06/10/2024
IMG_20191027_193147

Urakmica četrnaestog kola Premijer lige BiH između Zrinjskog iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva okončala se, kao što je poznato, rezultatom 2:1 u korist Mostaraca.

Ipak, i ova utakmica je protekla u sjeni nečega što svakako nije popularna pojava na terenima Premijer lige BiH, u sjeni nepravde prema navijačima gostujućeg tima, u ovom slučaju nepravde prema navijačima Željezničara koji su iz Sarajeva doputovali u Mostar kako bi gledali ovaj susret i bodrili svoj klub.

Naime, navijači Željezničara, kao i svi ostali navijači bilo kojeg kluba bez izuzetka koji se zapute na bilo koje gostovanje, doživjeli su ono što svakako odagnava ljubitelje nogometa da pohode gostujuće mečeve svog tima, odnosno, doživjeli su da na susret dođu pred kraj prvog poluvremena, a da susret moraju napustiti minimalno deset minuta prije njegovog kraja.

Ova vrlo nepopularna metoda koja odavno, već dvije decenije, “živi” u bosanskohercegovačkom klupskom nogometu za rezultat je u Mostaru imala to da su navijači, u ovom slučaju, Željezničara iz Sarajeva za gotovo 300 kilometera u oba smjera pređenog puta odgledali tek “po’ sata” nogometa, ako i toliko.

Ovakve situacije potrebno je što prije iskorijeniti iz bosanskohercegovačkog nogometa, inače bi posljedice u skorijoj budućnosti mogle biti katastrofalne.

Kako je u praksi izgledao dolazak prvih navijača, u ovom slučaju Željezničara iz Sarajeva, na stadion u Mostar i na derbi susret između mostarskog i sarajevskog kluba, kao i odlazak sa “Bijelog brijega”, pogledajte u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *