07/10/2024
1572869947525

U vikendu za nama odigrani su susreti trinaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na pet od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 35 pogodaka na svim mečevima, od toga jedanaest na meču u Vitezu, u visokoj pobjedi FK Vitez nad Radnikom iz Donjeg Vakufa.

FK Vitez – Radnik Donji Vakuf 9:2

Efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Vitezu ekipe FK Vitez i Radnika iz Donjeg Vakufa, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 9:2, te je zahvaljujući tome FK Vitez sada na liderskoj poziciji prvenstva, dok je Radnik nakon poraza sada desetoplasirani prvenstvene tabele.

Krajina Cazin – Podgrmeč Sanski Most 7:3

Foto: Facebook/ Druga liga FBiH – Zapad

Derbi susret ovog kola odigrali su u Cazinu timovi
Krajine i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a naposlijetku je trijumf ostvarila Krajina rezultatom 7:3, te je tim iz Cazina nakon ovog kola sada sedmoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Podgrmeč nakon poraza sada drugoplasirani tim tabele aktuelnog prvenstva.

Iskra Bugojno – Brekovica 78 4:2

Foto: Facebook/ Iskra Bugojno

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Bugojno ekipe Iskre i Brekovice 78, a susret se završio pobjedom Iskre rezultatom 4:2, te je uslijed toga tim iz Bugojna nakon ovog kola dvanaestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brekovica 78 poslije poraza sada na šestom mjestu na tabeli aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon trinaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *