07/10/2024
72821362_2665528143509707_6732236188507176960_n

Proteklog vikenda su odigrani susreti trinaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na dva od šest mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 18 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam na meču u Rami u visokog gostujućoj pobjedi Ljubuškog nad Ramom.

Posušje –Turbina Jablanica 5:0

Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Posušje je na svom terenu u dočekalo ekipu Turbine iz Jablanice, i naposlijetku ostvarilo trijumf rezultatom 5:0, te je uslijed toga tim iz Posušja i nakon ovog trijumfa sada lider na prvenstvenoj tabeli, dok je Turbina poslije poraza sada petoplasirani tim prvenstva.

Brotnjo Čitluk – Klis Buturović Polje 0:1

Foto: Facebook

Brotnjo je na svom terenu u Čitluku dokečao ekipu Klisa iz Buturović Polja, i naposlijetku pretrpio poraz rezultatom 1:0, te je uslijed toga tim iz Bturović Polja ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Btotnjo nakon ovog poraza desetoplasirani tim prvenstvene tabele.

Rama – Ljubuški 2:5

Foto: Ramski Vijesnik

Zanimljiv susret ovog kola odigrali su u Rami timovi Rame i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom gostujućeg Ljubuškog rezultatom 5:2, te je zahvaljujući tome tim iz Ljubuškog ostao četvrtoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Rama nakon poraza dvanaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon trinaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *