07/10/2024
IMG_20191104_214522

U večerašnjoj emisiji u produkciji BHT1 posvećenoj Premijer ligi BiH, sporne situacije iz nedavno odigranih mečeva petnaestog kola komentarisao je član Komiteta za suđenje i sudije NS/FS BiH, Muamer Bureković.

Pored ostalog, Bureković je koriskomentarisao situacije sa utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega, a prva takva je bila žuti kartoni za nogometaše obje ekipe.

“Vidimo prekršaj od strane igrača Širokog Brikega i gaženje, nakon toga igrač Sarajeva je izrevoltiran i gura protivničkog igrača, tako da je ispranvo dodijelio obojici igrača žuti karton. Ovo je adekvatna mjera” – rekao je član Komiteta za suđenje i sudije NS/FS BiH.

Druga spirna situacija na ovom meču je drugi gol Sarajeva, koji je postigao Mersudin Ahmetović, a postignut je, prema rječima Burekovića, iz nedozvoljene pozicije.

“Izuzetno zahtjevna situacija za asistenta. Igrač Sarajeva se nalazi u malom ofsajdu. Trebao je signalizirati ofsajd. Sudija je bio dobro postavljen, ali nije dobro procijenio”, istakao je Bureković.

U Banjaluci su svoj meč odigrali Borac i Radnik iz Bijeljine, a sporni trenuci na ovom meču su vezani za situacije kada je glavni sudija, Aleksandar Njegomirović, kod vodstva Borca rezultatom 1:0 propustio svirati prekršaj na ivici šesnaesterca za Radnik, i nakon kojeg je defanzivac Borca trebao dobiti crveni karton, te je sporan dosuđen jedanaesterac za Borac u 77. minuti, nakon čega su gosti burno reagovali, čak razmišljali i da napuste teren.

Bureković smatra da je sudija u oba navrata pogriješio, odnosno da je trebao svirati gore pomenuti prekršaj za Radnik, kaao i da nije trebao dosuditi kazneni udarac za Borac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *