23/09/2024

Nakon prikupljanja svih relevantnih informacija, iz NK Brekovica su se osjetili dužnim obavijestiti svoje navijače, simpatizere i javnost o događajima koji su se desili na utakmici dvanaestog kola Druge lige FBiH – Grupa Zapad između NK Brekovica 78 i NK Krajina iz Cazina.

Tako su iz NK Brekovica povodom ove utakmice odigrane 26.11.2019 na stadionu “Dubrave” u Brekovici saopštenjem za javnost informisali sve ljubitelje nogometa u BiH o događanjima poslije te utakmice, što prenosimo u cjelosti:

“NK Brekovica izražava žaljenje zbog nemilog događaja koji je svojim tendecioznim suđenjem uzrokovala sudijska trojka, ali ne možemo i nećemo prihvatiti da se na nama trenira strogoća jer smo u očima tih ljudi „mali, seoski klub“. Imamo ime, imamo stav, imamo naš brekovački ponos.

Iako je prema riječima većine klubova u ligi NK Brekovica daleko najkorektniji domaćin sa najkorektnijom publikom kažnjeni smo jer smo očito svojim rezultatima mnogima zasmetali.

Disciplinski sudac Druge lige Zapad Samir Šabić je tendeciozno, pristrano i nekorektno drakonski kaznio naše igrače i službena lica:
• Igrači Mehmed Dedić, Nevzet Dedić, Senad Dervišević i Seldin Majetić sa doživotnom zabranom, odnosno isključenjem iz nogometne organizacije.
• Pet utakmica bez prisustva navijača na tribinama
• Fizioterapeut Ahmet Dedić sa godinom dana zabrane i novčanom kaznom 1000 KM
• Komesar bezbjednosti Meho Abdijanović sa zabranom tri mjeseca i novčanom kaznom 500 KM
• NK Brekovica sa 3.000 KM
• NK Brekovica sa 500 KM jer na KUP Utakmici sa Krajišnikom nije imala prijavljenog trenera
• NK Brekovica sa 400 KM jer na utakmici sa NK Iskra nije imala 14 igrača u zapisniku. Ukupno 5.400 KM

NK Brekovica je na ove odluke uputila žalbu jer su donesene bez uvažavanja činjenica i dokaza, i jer je disciplinski sudac uzeo u obzir samo izjave sudija i delegata, za koje postoje dokazi da su neistiniti i mijenjani nekoliko puta sa ciljem da se nanese što veća šteta NK Brekovica ´78.

NK Brekovica je na ove odluke uložila žalbu Apelacionoj Komisiji NS F BIH i očekujemo smanjenje i ukidanje većine kazni.

Posjedujemo velik broj dokaza, audio i video snimaka na kojima se jasno vidi i čuje namjera sudija da ošteti NK Brekovicu.

Svi dokazi uključujući audio i video snimke, te ostali dokazi su proslijeđeni uz žalbu Apelacionoj komisiji na uvid, a klub će ih nakon odluke svakako objaviti na službenoj facebook stranici kluba.

NK Brekovica se ovim putem zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i ljudima koji su nam pružili podršku nakon nemilog događaja.

Posebna zahvala ide Safetu Omeradžiću- Murajica-bass Omeradzic , Fahrudin Majstorovic na organiziranju akcije za pomoć NK Brekovica, zatim Savjet MZ Brekovica Bihac na čelu sa g Sead Ćehić, sekciji Veterani NK Brekovica “78. te našim Ultrasima kao i svim građanima koji su bilo novčanim prilozima, bilo da su nam dali moralnu podršku.

Uprava i igrači NK Brekovica se okreću narednoj utakmici koja se igra u subotu protiv NK Rudar iz Han Bile.

Poručujemo svima da nikad nismo bili jedinstveniji. Iako smo igrački oslabljeni igrači koji su na raspolaganju treneru obećavaju da će ostaviti srce na terenu i obradovati nas novom pobjedom.

Svima onima koji su namjeravali da unište, oslabe i unazade naš klub poručujemo da nas njihove laži i podvale samo čine jačima i istrajnijima da nastavimo putem kojim smo do sada kročili.

MI SMO BREKOVICA!!! MI SMO NACIJA BREKOVČANI!!!” – navodi se u saopštenju NK Brekovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *