23/09/2024

OKK SPARS iz Sarajeva večeras je na domaćem terenu u okviru šestog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige dočekao slovenački Helios Suns iz Domžala.

SPARS Sarajevo – Helios Suns Domžale (Slovenija) 70:71

Sarajevo je bilo domaćin susreta šestog kola ABA 2 Lige između SPARS-a i slovenačkog Helios Suns iz Domžala, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Prvu četvrtinu meča znatno bolje otvaraju gosti iz Slovenije, koji su, kako je ista vremenski odmicala, iz minuta u minut povećavali svoje vodsto, te je naposlijetku rezultat nakon prvih desem minuta igre glasio 21:12 za ekipu Helios Suns iz Domžala.

U drugoj četvrtini susreta, suprotno prvoj dionici, znatno bolja igra domaćeg SPARS-a, koji u jednom trenutku uspijevaju u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist, ali je po završetku ove četvrtine minimalnu prednost ipak imao slovenački tim, i to rezultatom 40:39, sa kojim se, dakle, i otišlo na odmor između dva poluvremena.

U trećoj dionici ravnopravna igra oba tima, koji su se često smijenjivali u vodstvu, da bi na kraju iste ipak košarkaši Helios Suns-a imali prednost, te je rezultat od 56:51 u korist Slovenaca stajao na semaforu uoči posljednje dionice meča.

I u posljednjoj četvrtini vrlo neizvijesan razvoj situacije na terenu, ponovo su se timovi smjenjivali u vodstvu, da bi na kraju pobjedu rezultatom 71:70 ipak odnio tim Helios Suns iz Domžala.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, Helios Suns-a, najefikasniji je bio Konjević sa 16 ubačenih koševa.

S druge strane, kod poraženog SPARS-a bolji od ostalih bio je Kamenjaš sa poena na večerašnjem meču, te je ujedno bio i najefikasniji igrač meča.

Tabela nakon nepotpunog šestog kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *