30/09/2024

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici selekciju Italije u svom devetom susretu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bosna i Hercegovina – Italija 0:3

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine selekciju Italije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog loše otvaraju susret i već u 21. minuti primaju pogodak, odnosno Italija dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je nakon dobre akcije bio Acerbi.

I nakon vodstva, reprezentacija Italije je pritiskala selekciju BiH, što je ubrzo rezultiralo novom loptom u mreži golmana Šehića, preciznije, Insigne je u 37. minuti pogodio za vodstvo selekcije Italije rezultatom 2:0, i za veliko slavlje na tribinama zeničkog stadiona gdje su bili smješteni gostujući rezultati.

Poslije drugog gola, selekcija Italije mogla je i do brzo trećeg, međutim, izuzev nekoliko obećavajućih prilika mreža golmana selekcije BiH do isteka četrdeset i pete minute više nije bilo, i na odmor između dva poluvremena tako se, dakle, otišlo pri rezultatu 2:0 u korist selekcije Italije.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme selekcija Italije je postigla i treći pogodak i povela sa 3:0, strijelac za, već tada potop reprezentacije BiH, bio je Beloti u 53. minuti.

Poslije trećeg gola za Italijane ritam igre je u potpunosti opao, selekcija BiH potpuno nemoćna da ozbiljnije zaprijeti gostujućem golmanu, a Italija zadovoljna rezultatom, te se susret naposlijetku i okončao rezultatom 3:0 u korist izabranika Roberta Mancinia.

Italija se sa ovom pobjedom dodatno učvrstila na liderskoj poziciji ove kvalifikacione grupe, dok je selekcija BiH izgubila sve šanse za plasman kroz kvalifikacije na prvenstvo Evrope.

Tabela kvalifikacione grupe “J” za Evropsko prvenstvo 2020. godine:

Kada se sve sabere, još jedna sumorna jesen i “stoti persen za lobanju”, kao što kroz stih kaže poznati pjesnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *