30/09/2024

Odigrano je sedam od osam mečeva petnaestog kola Prve lige FBiH, a posebno zanimljivo bilo je na mečevima u Sarajevu, u Gradačcu, i u Bihaću.

Olimpik Sarajevo – Radnik Hadžići 2:1

Na stadionu “Otoka“ odigran je prvenstveni susret između Olimpika iz Sarajeva i Radnika iz Hadžića, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvo poluvrijeme meča u Sarajevu je ponudilo otvorenu igru oba tima, a u takvim pristupu igri Olimpik je već na početku pogotkom Stjepanovića poveo sa 1:0, što je i nagovijestilo susret koji bi mogao obilovati pogotcima.

Nakon vodstva domaćih nastavilo se igrati ofanzivno sa obje strane, ponovo je bilo obećavajućih napada sa obje strane, što je ubrzo pogodovalo, ovoga puta, gostima iz Hadžića, koji pogotkom Kesića poravnavaju rezultat na 1:1, te se rezultatski stvari vraćaju na početak.

Ipak, i pored dobrog nogometa u kojem je bilo dodatnih prilika za nove pogotke, na odmor između dva poluvremena otišlo se pri neriješenom rezultatu.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Olimpik je postigao drugi pogodak i poveo sa 2:1, strijelac je bio Đafić.

Drugi gol sarajevskog tima usporio je ritam igre, Olimpik zadovoljan vodstvom, a Radnik nemoćan da ponovo izjednači, te se susret naposlijetku okončao rezultatom 2:1 za Olimpik, uz podatak da su gosti iz Hadžića u finišu meča ostali i sa igračem manje u polju, odnosno, Osmanoviće je dobio crveni karton.

Olimpik je tako ovom pobjedom samo potvrdio naslov ovosezonskog jesenjeg prvaka, dok s druge strane, ekipa Radnika je nakon ovog poraza zadržala nepopularnu etiketu jesenjeg prvenstvenog “fenjeraša”, s obzirom da je tim iz Hadžića prvu polovinu prvenstva okončao na posljednjoj poziciji na tabeli.

Nakon meča izjave o istom predstavnicima medija dali su treneri oba tima, Nijaz Dupovac ispred Radnika, i Esad Selimović ispred Olimpika, a što je zabilježio reporter portala sportskevijesti.com, i što mežete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Zvijezda Gradačac – Goražde 1:1

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

U Gradačcu su danas u okviru petnaestog kola Prve lige FBiH snage odmjerili timovi Zvijezde i Goražda.

Nakon prvog poluvremena susreta u Gradačcu mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku prvobitno Zvijezda postigla pogodak preko Ćuluma i povela sa 1:0, ali Goražde pogotkom Hrelje ubrzo uzvraća i poravnava rezultat na 1:1, što se na kraju ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom djelom bodova Zvijezda je sada u sredini tabele poziciji prvenstva, dok će Goražde prezimiti na drugoj poziciji prvenstva.

Jedinstvo Bihać – Rudar Kakanj 3:2

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru prvenstvenog susreta sastale ekipe Jedinstva i Rudara iz Kaknja.

Bišćani bolje ulaze u ovaj meč i pogotkom Nuhanovića dolaze do vodstva rezultatom 1:0, što se ispostavilo i kao rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Jedinstvo novim pogotkom Nuhanovića, te Cibre, ubrzo dolazi do vodstva rezultatom 3:0, da bi do kraja meča Rudar pogotcima Kovača smanjio rezultat na 3:2, međutim, naposlijetku nedovoljno da se dođe do neriješenog rezultata i jednog boda, te je tim iz Bihaća ipak došao do pobjede.

Jedinstvo je sa ovim trijumfom sada krenuo od začelja prema sredini prvenstvene tabele, dok je Rudar i poslije poraza ipak ostao u samom prvenstva.

Rezultati današnjeg programa petnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog petnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *