22/09/2024

Za kvalitetan sportski rezultat je pored neophodnog talenta i vrijednog treniranja potrebna i funkcionalna sportska infrastruktura.

Za tako nešto je neophodno da se uključe svi nivoi vlasti, a povodom toga, naše kolege sa televizije “O Kanal” i Sport1.ba pitali su građane i sportske radnike širom Bosne i Hercegovine da li su zadovoljni ulaganjem u sportska borilišta

“Od početka 2016. godine uloženo je približno 5 miliona i 200 000 konvertibilnih maraka. Sigurno da FK Želježničar nije mogao sam isfinansirati sve te projekte, tako da smo imali pomoć od lokalne zajednice, prije svega mislim na Općinu Novo Sarajevo, grad Sarajevo, kanton i naravno Nogometnog saveza, koji je najvećim dijelom učestvovao u tim projektima”, istakao je Faruk Brković generalni sekretar FK Željezničar.

Fudbalski savez je spreman da pomogne klubovima u poboljšanju uslova a iz krovne kuće bh fudbala žele da i sami klubovi u saradnji sa lokalnim samoupravama obezbijede određena sredstva i tu dolazi do zastoja.

“Od 2014. godine intenzivno se radi na unaprijeđenju infrastrukture. Zadnji aktuelni projekat jeste unaprijeđenje reflektorske rasvjete na stadionima Premier Lige u Bosni i Hercegovini. Činjenica je da je Izvršni odbor donio odluku da od sezone 2020/21 svi stadioni na kojima se igraju utakmice Premier Lige moraju imati rasvjetu”, istakao je Nihad Hodžić, izvršni direktor Sektora za administraciju u NS/FS BiH.

Po uzoru na zemlje regiona planirano je i da Bosna i Hercegovina konačno dobije nacionalni stadion, a u ovom trenutku najrealnija lokacija za izgradnju stadiona je sarajevsko naselje Halilovići.

Iz NS/FS BiH su poručili da su spremni za izgradnju istog čim ostali nivoi vlasti u Bosni i hercegovini pokažu zainteresovanost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *