07/10/2024
1576931222564

Nakon današnjeg imenovanja Dušana Bajevića za selektora „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, predstavnicima medija u „Kući fudbala“ obratili su se predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, kao i novi selektor.

Begić je pozdravio prisutne i izjavio:

„Imenovali smo gospodina Bajevića za selektora do završetka Evropskog prvenstva, a za ostali dio ćemo se dogovarati u skladu sa obavezama koje su pred nama. Gospodin Bajević će u narednih 20 dana sa stručnim službama obaviti razgovore i napraviti prijedloge imena za saradnike u stručnom štabu, shodno planu i programu koji je već napravljen. Neupitnu podršku ima u punom kapacitetu, u svim potrebama u narednom periodu.“

Bajević se zahvalio i novinarima na podršci i rekao:

„Želim da se zahvalim svima na ukazanom povjerenju. Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku kad trebamo da dostignemo važan cilj, a to je plasman na EURO 2020. Vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesem ostvarenju tog cilja. Sada moramo da mobilišemo sve snage kojim raspolažemo kako bismo ostvarili ono što želimo. U baražu ćemo računati na sve igraće koji mogu da pomognu ovoj reprezentaciji. Smatram da vrijeme koje imamo pred nama, moramo iskoristiti na pravi način i moramo doći do onoga što želimo da bismo bili spremni za utakmice” – istakao je Bajević.

Riječi novog selektora nogometne reprezentacije BiH možete poslušati i kroz video prilog u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *