06/10/2024
IMG_20200110_211439

Susretom između selekcija Norveške i Bosne i Hercegovine, kompletirano je prvo kolo u okviru grupe D na Evropskom prvenstvu 2020 u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Norveška – BiH 32:26

U Trondheimu su večeras, u okviru prvog kola grupe D Evropskog prvenstva, svoj susret odigrale selekcije Norveške i BiH.

Prvo poluvrijeme ovog duela proteklo je, izuzev prih petnaestak minuta kada se igralo ranopravno, u napadačkoj igri raspoložene Norveške, ali i sa defanzivno sasvim pristojnom selekcijom BiH, da bi uslijed takve igre rezultat na poluvremenu glasio 17:12 za Norvežane.

U drugom poluvremenu, slično kao i u prvom, nešto bolji napadački segment igre reprezentacije Norveške, koja naposlijetku rezultatom 32:26 dolazi i do konačnog trijumfa, te prvih bodova na ovom prvenstvu.

Najbolji igrač ovog duela bio je reprezentativac Norveške, Sagosen, koji je postigao 12 golova, dok je kod poražene selekcije, kod selekcije BiH, Prce postigao 7 golova.

U drugom susretu ove grupe, susretu koji je odigran prije meča između Norveške i BiH, Portugal je rezultatom 28:25 savladao Francusku.

Što se tiče mečeva u ostalim grupama koji su odigrani danas, tako je u okviru grupe B Austrija savladala Češku republiku rezultatom 32:29, dok je Sjeverna Makedonija rezultatom 26:25 bila bolja od Ukrajine.

Naposlijetku, u grupi F Slovenija je savladala Poljsku rezultatom 26:23, dok je Švedska rezultatom 34:21 bila bolja od Švicarske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *