07/10/2024
1578410180602

Ekipa premijerligaša Željezničara iz Sarajeva pripreme za naredni dio sezone početi će u srijedu, 15. januara u 12 sati, kada će obaviti trening na stadionu “Grbavica”

Sarajevski tim će u srijedu započeti pripreme za proljetni dio sezone, i to tako što će stručni štab prvobitno obaviti prozivku, a potom će ekipa odraditi trening na “Grbavici”.

U četvrtak i petak, 16 i 17. januara, nogometaši Željezničara će obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills koji sadrži sale na umjetnom travom i parketom.

U nedjelju, 19. januara ekspedicija Željezničara će u jutarnjim satima otputovati u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara.

Tokom boravka u Sportskom centru Circle u Međugorju, Željezničar će odigrati tri pripremne utakmice, i to prvu već 21. januara protiv Veleža iz Mostara, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega, a posljednju provjeru u ovom dijelu priprema tim iz Sarajeva će imati sa hrvatskim Rudešom 29. januara.

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u tursku Antaliju, gdje je sarajevski klub zakazao tri provjere, odnosno, 3. februara je susret sa slovenačkom Olimpijom iz Ljubljane, potom,, 5. februara sa ruskim Akhmatom iz Groznog, a 10. februara sa ukrajinskom Zoryom.

Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željezničar će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim iz Mostara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *