07/10/2024
maguire-1

Vrlo zanimljiva situacija dolazi sa Masters turnira 2020 u snookeru, preciznije, sa meča između takmičara iz Australije, Neila Robertsona, i škotskog takmičara Stephena Maguirea.

Naime, pri visokom vodstvu u partijama u korist Robertsona, Maguire je dobio svoj potez i priliku da ubacuje kugle na stolu, ali potez koji je napravio, ili bolje reći koji se dogodio ovom Australijancu, definitivno nije česta pojava na snooker stolovima, te je na neki način čak i u suprotnosti sa zakonima fizike.

Maguire je, u pokušaju da otvori što veći broj kugli za nastavak svoje igre, snažno raspalio bijelu kuglu prema određenoj crvenoj kugli, ali je od od jačine udarca crvena kugla koju je gađao nezgodno odskočila sa stola, da bi se ipak vratila se u ciljanu rupu, međutim, i bijela kugla je vrlo čudnom putanjom ušla u paralelnu rupu na potpuno drugom kraju stola, te je Australijanac tako napravio faul i izgubio pravo na naredni potez.

Potez koji se dogodio škotskom takmičaru, jasno, bio je poprilično začuđujući i publici koja je uživo posmatrala ovaj meč, te je uslijed toga dobio velike ovacije.

Kako je izgledala ova veoma neuobičajena situacija u izvedbi Maguirea, pogledajte u sljedećm video prilogu, i uvjerite se sami:

https://www.youtube.com/watch?v=ojvaWpeEAjE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *