07/10/2024
IMG_3137

Premijerligaš Željezničar iz Sarajeva zvanično je dogovorio novo pojačanje za nastavak prvenstva, a riječ je o defanzivcu Aleksandru Kosoriću koji se tako nakon tri godine vratio u ovaj klub gdje je jedno vrijeme nosio kapitensku traku.

“Aleksandar Kosorić rođen je 30. januara 1987. godine na Palama. Karijeru je počeo u Slaviji, a potom igrao za Partizan, Rad, Erbil i Radnički iz Niša iz kojeg je na ljeto 2014. godine stigao u Želju. Za Plave je odigrao 86 utakmica, postigao tri gola i jedno vrijeme nosio kapitensku traku najtrofejnijeg bh. kluba. Sa Grbavice je otišao krajem 2016. godine, te je poslije igrao za Radnik, latvijski Spartaks, te malteški Balzan.” – navodi se iz FK Željezničar.

“Sigurno jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri. Povratak na stadion, povratak u moju kuću, u klub koji volim i koji mi je mnogo dao. Mislim da sam napunio baterije koje su mi potrebne za nastavak, da budem onaj pravi i da ostvarimo željeni cilj.” – kazao je Aleksandar Kosorić koji je potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *