06/10/2024
IMG_20200205_214613

Zenički premijerligaš Čelik za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uputio je zahtjev za registraciju ukupno trideset igrača, od kojih su njih šesnaest nova imena na “Bilinom polju”, kazala je za Fenu nova portparolka zeničkog kluba Ajna Suljić.

“Novost je da će golman Bojan Pavlović, koji je član našeg kluba zadnjih godinu dana, sada nastupati kao domaći igrač. Osim njega, bh. pasoš imaju i novajlije Mario Crnički, Drilon Cenaj, Mladen Zeljković i Nikola Gavrić, dok su sedmerica novajlija stranci u našem klubu.” – kaže Suljić i napominje da su turski igrači Emir Han Topcu i Egri Volkan na posudbi do ljeta.

Na posudbi je i Mario Crnički, koji je igrač Sarajeva, kao i Ševkija Resić, koji je na jednogodišnju posudbu iz Sarajeva stigao tokom prošlog ljeta.

Sa stranim pasošima nastupat će Rus Dzhamalutdinov Tamirlan, Firat Gullu i Alim Aykut iz Turske, Nemanja Zlatković iz Srbije i Elvin Yunuzade iz Azerbejdžana, dok su tokom zimske pauze angažirali i bosanskohercegovačke igrače Sanina Klarića, Nikolu Bjeloša, Mirnesa Mešića, te dvojicu povratnika, Kenana Horića i Semira Bajraktarevića.

“Očekujemo da će svi oni biti registrovani i na raspolagnju treneru Umitu Ozatu već za prvu utakmicu, koju 23. februara u 14.30 sati na Bilinom polju igramo protiv mostarskog Zrinjskog. Danas smo dobili i obavijest iz Zrinjskog da će na tu utakmicu doći 170 njihovih navijača, a ne sumnjamo da će i naši navijači u velikom broju doći i podržati tim.” – kaže portparolka Suljić za FENA.

Inače, Zeničani u proljetni dio sezone ulaze sa 16 bodova i sa pretposljednjeg mjesta na tabeli Premijer lige BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *