06/10/2024
IMG_20200228_111052

Sarajevski SPARS Realway je na domaćem terenu u okviru dvadesetog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige dočekao ekipu srbijanskog Novog Pazara.

SPARS Realway Sarajevo – Novi Pazar (Srbija) 84:78

Sarajevo je bilo domaćin susreta dvadesetog kola ABA 2 Lige između SPARS Realway i srbijanskog Novog Pazara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Prva četvrtina meča protekla je u vrlo izjednačenoj košarkaškoj predstavi, gdje niti jedan tim nije uspijevao napraviti osjetniju rezultatsku prednost, da bi naposlijetku ipak Novi Pazar po završetku iste imao prednost, odnosno, ovaj period se okončao rezultatom 22:19 za tim iz Srbije.

U drugoj četvrtini susreta bolja gra sarajevskog tima, čiji igrači prave veliku seriju, te na odmor između dva poluvremena odlaze sa prednošću rezultatom 49:37, sa prednošću od dvanaest poena razlike.

U trećoj dionici, suprotno većem dijelu prvog poluvremena, znatno bolja igra gostujućeg tima, koji taj momenat koriste i dolaze do velikog preokreta i vodstva rezultatom 62:60, što je ujedno bio i ishod sa kojim se ušlo u posljednju kvartal ovog meča.

U posljednjoj četvrtini vrlo neizvijesno na terenu, tim iz Srbije konstantno je imao rezultatsku prednost, da bi na kraju SPARS Realway ipak prelomio susret u svoju korist ostvario i pobjedu rezultatom 84:78, i tako došao do svoje sedme pobjede ove sezone.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, SPARS Realway, najefikasniji je bio Kamenjaš sa 23 ubačenih koševa.

S druge strane, kod poraženog Novog Pazara bolji od ostalih bio je Amerikanac Michael Anthony Mallory II sa 27 poena na ovom meču.

Tabela ABA 2 Lige nakon dvadeset odigranigh kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *