06/10/2024
88363699_3349238498425403_6548034395620507648_n

Nogometaš Aid Tabaković, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, potpisao je danas ugovor sa FK Olimpik Sarajevo, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Tabaković, koji je jesenas nastupao za juniorski tim Olimpika u Omladinskoj Premijer ligi BiH, potpisao je ugovor sa seniorskim timom. Po vokaciji napadač, rođen 2002. godine, svojim igrama je skrenuo pažnju, a na pripremama potvrdio potencijal te se tako izborio za potpis ugovora.” – navodi se iz FK Olimpik Sarajevo.

“Svakako da je ovo za mene velika stvar. Nekako mi je ova sezona krenula, kako samo mogu sanjati. Dobro sam igrao u juniorskoj ligi, potom je stigao poziv selektora, nakon toga pripreme sa prvim timom, a sada i potpis ugovora. Presretan sam zbog svega što se desilo. Želim se zahvaliti ljudima iz kluba i stručnom štabu koji su mi dali povjerenje, kao i svim trenerima koji su me trenirali i pomogli da danas budem tu gdje sam.” – rekao je nakon potpisa Tabaković i dodao:

“Sada je na meni da nastavim sa radom i da slušam savjete starijih kolega i trenera i tako opravdam ukazano povjerenje.”

Šef stručnog štaba sarajevskog prvoligaša, Darko Vojvodić, istakao je da mu je drago da je Tabaković potpisao ugovor.

“Tabaković je svojim radom i odnosom na pripremama, te svakako svojim talentom zaslužio da bude sa nama, klub je to prepoznao i drago mi je da je potpisao ugovor. On je sa nama u prvom timu i dosta je napredovao u prethodnom periodu. S obzirom da se radi o momku koji je mlađi junior, moramo biti oprezni, ali svakako da ćemo iskoristiti svaku priliku da mu damo prostor za nastup i dodatni napredak.” – rekao je Vojvodić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *