06/10/2024
20200309_110928

Predsjednik Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Zoran Rebac, u emisiji BHT1 posvećenoj Premijer ligi BiH, komentarisao je sporne situacije iz 22. kola prvenstva u okviru najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Tako je rebac prvo komentarisao sporne situacije sa utakmice između sarajevskog Željezničara i Tuzla City koju je Željezničar minimalnim rezultatom riješio u svoju korist, gdje su izdvojena su dva detalja, odnosno, crveni karton za nogometaša Tuzla City, Ivana Kostića, kao i situaciju kada su Tuzlaci tražili jedanaesterac u završnici meča.

“Sasvim ispravno dosuđen prekršaj i dodijeljen žuti karton. Radi se o preoštrom startu. Druga situacija je isto jasna. Prekršaj je očit. Da napadač nije zaustavljen prekršajem, bio bi u izglednoj šansi. Tu je trebalo dodijeliti direktan crveni karton, umjesto drugi žuti.” – podvukao je povodom prve pomenute situacije je Rebac, a potom je objasnio i drugu spornu situaciju:

“Radi se o prekršaju i kaznenom udarcu. Napadač Tuzla Cityja se nalazi u izglednoj situaciji. Pravila su jasna. Odbrambeni igrač Želje čini prekršaj i to je kazneni udarac. Trebalo je dodijeliti i žuti karton.” – jasan je bio predsjednik Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Također, Rebac je komentarisao i sporne situacije na meču između Širokog Brijega i Zrinjskog iz Mostara koji je okončan bez pobjednika, gdje je poništen pogodak za Širokobriježane zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao njihov igrač, za što je predsjednik Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine istakao da se to ne može ni nazvati spornim trenutkom, odnosno, kako je sve ispravno dosuđeno.

“U trenutku kada saigrač napadača Širokog Brijega upućuje loptu, napadač domaćim ispred sebe ima samo golmana i nalazi se ispred odigrane lopte.” – kazao je Rebac.

Naposlijetku, Rebac je komentarisao i dosuđeni jedanaesterac za Slobodu iz Tuzle u domaćoj pobjedi protiv Čelika iz Zenice, gdje je objasnio kako je sudija ispravno postupio tako što je dosudio kazneni udarac za Tuzlake.

“Duga upućena lopta. U trku su odbrambeni igrač Čelika i napadač Slobode. Napadač je brži i kada pretrčava igrača Čelika dolazi do kontakta, saplitanja i padanja. Pomoćni sudija signalizira prekršaj, što glavni prihvata i čini ispravnu odluku.” – objasnio je Rebac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *