06/10/2024
1580147346779

Povodom objava koje su se pojavile na nekim portalima, FK Velež Mostar ponavlja izjavu šefa stručnog štaba svog prvog tima, Feđe Dudića, sa konferencije za štampu nakon utakmice dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sa FK Borac Banjaluka.

“Ja bih pohvalio publiku u Mostaru, prije svega što je došla da navija za svoj klub, što je politiku i nacionalizam ostavila van stadiona. Pohvalio bih organizatore koji spremaju pjesme i muziku za poluvrijeme gdje smo slušali navijačke pjesme i gdje smo danas bili na jednoj fudbalskoj predstavi. I ovo je sport. I ovo je fudbal i ne treba da ga miješamo ni s čim drugim. Grad Mostar danas treba da bude ponosan na igrače, na ponašanje navijača i na cijelu Upravu. Na koji smo način dočekali Borac i ugostili ih, to treba da bude primjer u cijeloj BiH i na svim stadionima!” – naveo je tada Feđa Dudić.

“Ovom izjavom Dudić nije uvrijedio protivnike, kako se to navodi, on je samo podržao sportsko ponašanje, odličnu atmosferu na stadionu i pozvao i ostale da slijede ovaj primjer.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *