06/10/2024
IMG_20180325_141342

Kako smo i ranije navodili, a uslijed globalne pojave COVID-19, naročito veliki problem pojavio se vezano za niže rangove nogometnih takmičenja u svim državama Evrope, s obzirom da je opštepoznato da se ista održava i u regularnim okolnostima do sredina mjeseca juna, a sada bi shodno prekidima prvenstava, ista mogla biti okončana tek u avgustu, ili eventualno čak i nikako.

Okončanje prvenstava u nižim rangovima faktički je neizvodljivo da to datumski bude u avgustu, jer bi tada morala biti odgođena naredna sezona, ili se ista ne bi niti igrala, barem ne u do sada ustaljenim formatima.

Ljubiteljima nogometa u BiH naročito je bitno šta će se dalje dešavati sa nižim rangovima takmičenja kao štu su drugi rang i prvenstva u okviru Prve lige FBiH i Prve lige RS, te Drugih liga FBiH i Drugih liga RS, te još niži razredi bosanskohercegovačkog nogometa.

Ipak, ukoliko se ovosezonska prvenstva u nižim rangovima nogometnog takmičenja u BiH ne nastave do sredine maja, ista vrlo moguće neće biti niti završena na predviđeni način, već će se prema saznanjima do kojih dolazimo mi sa portala sportskevijesti.com ista okončati “solomonskim” rješenjem, preciznije, “kup sistemom” ili mečevima doigravanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *