07/10/2024
unan

Premda su gotovo sve nogometne lige u Evropi prekinute, u jednoj od najvećih država u Evropi, odnosno, u površinski 13. najvećoj državi “starog” kontinenta, u Bjelorusiji takvo što nije slučaj, naprotiv.

Bjelorusi su odigrali dva kola elitnog ranga takmičenja, i namjeravaju nastaviti prvenstvo, a iz nogometnog saveza ove države pozvali su sve navijače da prisustvuju utakmicama.

Istovremeno je i Sport Klub otkupio TV prava za direktne TV prijenose bjeloruskog prvenstva, te će se ovi mečevi moći gledati i u BiH.

Istovremeno, nogomet se igra u još jednoj državi, ovoga puta u azijskoj državi, u Tadžikistanu, gdje je u okviru eltnog ranga tamošnjeg nogmetnog takmičenja, u okviru Vysshaya Liga, sutra na rasporedu prvo kolo.

Prvenstvo Tadžikistana, isto kao i prvenstvo Bjelorusije, moći će se direktno gledati i u BiH, i to putem kanala SportKlub, koji je otkupio prava za direktne prijenose.

Nakon ove dvije lige, SportKlub je otkupio TV prava na emitovanje direktnih prijenosa prvenstvenih mečeva jedine preostale lige koja se aktivno odvija tokom pandemije COVID-19, odnosno, otkupio TV prava i na direktne prijenose mečeva elitnog ranga takmičenja u Nikaragvi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *