20/09/2024

U srijedu će rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održati sa predstavnicima klubova Premijer lige BiH video konferenciju na kojoj će, između ostalog, pričati i o eventualnom nastavku sezone, prekinute pandemijom koronavirusa.

Generalni sekretar NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, tim povodom istakao je, između ostalog, kako bi u idealnom scenariju Premijer liga BiH bila nastavljena početkom maja.

“Klubovima ćemo ponuditi tri opcije za nastavak sezone, u zavisnosti kako se bude odvijala situacija sa pandemijom koronavirusa. Želimo čuti njihova razmišljanja. Otvoreni smo za svaku diskusiju, ali koja neće ići na štetu klubova, odnosno na prvom mjestu u svakoj od opcija biće zdravlje igrača, trenera i rukovodilaca ekipa, službenih lica utakmica. Dakle, fudbal će se igrati, ali kada se za to stekne uslov, na osnovu kojeg će prvenstveno biti osigurano zdravlje svih aktera utakmica. Ono što je jasno već sada, ako se sezona bude mogla završiti, neupitno, utakmice će se igrati bez publike kako bi rizik od eventualnih novih zaraza bio mnogo manji.” – rekao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *