20/09/2024

Jučer održana videokonferencija čelnika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i predstavnika klubova Premijer lige BiH, na kojoj je razgovarano o nastavku sezone, nije donijela finalne rezultate po tom pitanju, međutim, jasno je postalo to da prvenstvo neće biti nastavljeno minimalno do 24. ili 31. maja.

“Jednostavno, nismo mogli donijeti nikakav zaključak, jer niko sa sigurnošću ne može reći kada će se pandemija virusa korona smiriti. Međutim, sve je jasnije da prve dvije opcije otpadaju, jer nam vrijeme ističe. Naravno, svaki klub ima svoju računicu, ali moramo biti svjesni da je zdravlje igrača na prvom mjestu, a i da se moraju poštovati odluke Evropske fudbalske federacije.” – istakao je predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale u izjavi za Glas Srpske.

Ukoliko bi se prvenstvo nastavilo 24. maja, pripreme bi počele 14 dana ranije, a prvenstvo bi se igralo osam sedica, uz tri kola srijedom, dok bi se u Kupu igrala jedna utakmica u polufinalu i finalu, te je prema tom scenariju planirani kraj 12. jula ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *