23/09/2024

????????????????????????????????????

Nakon što je održana video konferencija NS FBiH sa svim klubovima Prve lige FBiH saopštenjem za javnost oglasio se najstarji hercegovački prvoligaš GOŠK iz Gabele, i pojasnio da postoje klubovi koji su za nastavak i okončanje ovosezonskog prvenstva, te saopštenje Gabeljana prenosimo u cjelosti:

“Poštovani navijači i simpatizeri GOŠK – a danas je odrzan video sastanak klubova Prve lige FBIH s čelnim ljudima NS FBIH o trenutnoj situaciji i eventualnom nastavku takmicenja u Prvoj ligi FBIH.

Nažalost nekih konkretnih informacija nema, osim da ce se pratit situacija s pandemijom te ukoliko se steknu uvjeti da ce se nastavit prvenstvo.
Unatoč zagovaranju nekih klubova među kojima nije NK GOŠK da se prvenstvo prekine te priznaju trenutni rezultati zaključak je da je to zadnja opcija.

NK GOŠK zagovara incijativu naravno ukoliko se steknu uvjeti, ukoliko dođe do smirivanja pandemije,i ukoliko se mognu ispoštovati svi zdravstveni uvjeti na nacin da nijedan pojedinac ne bude zdravstveno ugrozen da se prvenstvo nastavi, i da se regularno na zelenom terenu ostvare rezultati.

Razlog više zašto želimo sve ovo je naravno i plasman nase ekipe u 1/2 KUP-a BIH.

Kad budemo znali vise informacija blagovremeno cemo Vas obavijestiti.
Športski pozdrav!” – navodi se iz NK GOŠK Gabela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *