24/09/2024

Aydin Olgun, turski biznismen, i sada već bivši predsjednik NK Čelik Zenica, ponovo se oglasio i iznio kritike na račun gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, te direktora stadiona “Bilino polje”, Edina Omića, što prenosimo u cjelosti:

“Ovaj tekst pišem kako bih dopunio informacije koje sam podijelio u video zapisu objavljenom sinoć, a u kojem sam primjetio da ima dosta prekida i nedovršenih tema, te imena koja nisu spomenuta.

Što se tiče sumiranja određenih imena lica, moram reći da Fuad Kasumović (gradonačelnik Zenice) nije održao nijedno obećanje koje nam je dao, a tiče se sporazuma između nas. U posljednje dvije godine uopšte nije bio uz Čelik. Sada kad se osvrnem nazad na protekle dvije godine, svhatam da je jedan od glavnih interesa prilikom Kasumovićevog pokušaja davanja kluba meni, ustvari pokušaj da prikrije svoje greške.

U sporazumu koji smo napravili kada sam preuzimao klub, dogovoreno je da Grad Zenica zadužen za izmirenje starih poreznih dugova kluba. Koliko sam ja upoznat, dogovor je postignut tako što je Grad trebao mjesečno uplaćivati 20.000 KM poreznoj upravi.

Međutim, nakon nekoliko uplaćenih rata, uplata istih je obustavljena. Opravdanje je bilo to, da se u klubu ne isplaćuju plate, pa su i oni prestali izmirivati svoje uplate. Ali, treba napomenuti da taj novac svakako nije išao iz gradske blagajne. Koliko sam ja upućen, prihodi od kirija za poslovne prostore u prizemlju stadiona, u iznosu od oko 26.000 KM, koji je trebao pripasti klubu po dogovoru koji smo imali pri ulasku u klub, pripali su u potpunosi Gradu. Zbog toga je potpuno irelevantno da li su u klubu bile isplaćivane plate.

Grad se trebao držati propisanog dogovora i izmirivati svoje obaveze. Kada sam preuzimao klub, Kasumović me upoznao s mnogo ljudi, govoreći kako će nam biti od koristi, ali sa ove tačke gledišta, vidim da ti ljudi u klubu i gradu nisu donijeli ništa drugo do štetu.” – istakao je olgun vezano za gradonačelnika Zenice, a potom kazao što ima vezano i za direktora stadiona “Bilino polje”, Edina Omića:

“Upoznao sam ga kod Kasumovića i povjerovao sam da je na našoj strani. Dodijelio sam mu radno mjesto šefa osiguranja stadiona, uz platu od 1.000 KM. U posljednjim provjerama rađenim u klubu, otkrili smo da je sa nekim uposlenicima iz kluba, napravio još tri različita ugovora na kojima mu je navedena plata od 3.500 KM.

Osnovali su firmu za čišćenje – održavanje terena, iako je na stadionu već postojala ekipa zadužena za ćišćenje i održavanje istog. Na osnovu ugovora koji su napravili sa tom firmom u ime kluba, ostvarili su pravo na mjesečne prihode od 6.500 KM. Iskoristili su priliku što živim u Turskoj, sve je urađeno bez mog znanja i saglasnosti.” – navodi se u saopštenju Aydina Olguna.

Također, ovaj turski biznismen objavio je i nove dokumente u kojima spominje lica koja su prema njegovom mišljenju prevarila zenički klub, a što možete pogledati u nastavku:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *