22/09/2024

Proteklog vikenda mediji su objavili snimke i fotografije stadiona “Bilino polje” u Zenici, prema kojima je u lošem stanju, međutim, čini se da stvari po tom pitanju i nisu toliko zastrašujuće, naprotiv.

Iz medijskih izvještaja je vidljivo da niko ne održava stadion, odnosno da ugovor između ALBA-e i Gradske uprave ne postoji u 2020. godini, no ipak, potoji i druga verzija.

Stoga su kolege sa portala Zenicablog.com zatražili od Gradske uprave Zenice i preduzeća ALBA da odgovore na ista pitanja, koja su istovremeno poslali na obje adrese.

Iz Gradske uprave Zenica, do trenutka objavljivanja, nisu dobili nikakav odgovor, dok je preduzeća ALBA ponudila isti, koje je stiglo u popodnevnim satima.

“Poštovani, vezano za Vaš upit, dostavljamo Vam odgovore na pitanja koja smo u mogućnosti odgovoriti:
ALBA Zenica d.o.o. je vršila uslugu održavanja travnjaka na stadionu Bilino polje, i to od 2012. godine, kada je izvršeno kompletno renoviranje istog, u čemu smo aktivno učestvovali, sve do sredine aprila mjeseca 2020. godine. Razlog zbog kojeg su poslovi obustavljeni, jeste nepotpisivanje ugovora o održavanju za ovu godinu.
Pošto je svake godine ugovor za održavanje pomenutog terena zaključivan u proljeće, to smo i ove godine nastavili sa pružanjem usluga za period januar-mart, te djelimično april, nadajući se da će saradnja biti nastavljena. Nakon informacija koje smo dobili da će poslovi održavanja biti ustupljeni drugom preduzeću, ALBA Zenica obustavlja sve aktivnosti, ali ostavlja teren u relativno dobrom stanju, obzirom na period godine i na činjenicu da su zahtjevniji postupci tretiranja terena i konkretne pripreme za predstojeću sezonu tek trebali početi.
Pretpostavljajući da će doći do izražavanja interesa javnosti vezano za stanje terena nakon obustavljanja radova od strane ALBE Zenica, obavijestili smo Investitora, Grad Zenica, o stanju terena u momentu napuštanja istog od strane naših uposlenika i opreme, te napravili primopredaju 17.04.2020. U prilogu Vam dostavljamo fotografije travnjaka napravljene na taj dan. Šta se dešavalo na terenu nakon toga, zaista nam nije poznato.
Tačno je da je ALBA Zenica uložila značajna sredstva u nabavku opreme i obuku uposlenika na predmetnim poslovima, te da smo pružali periodične usluge ovog tipa na nekoliko terena širom BiH (Istočno Sarajevo, Prijedor, Butmir, Simin Han). Od dugoročnih ugovora, angažovani smo na održavanju glavnog i pomoćnog terena stadiona Grbavica u Sarajevu, te Trening centra reprezentacije BiH u Zenici.
S poštovanjem, UPRAVA DRUŠTVA”- navodi se u odgovoru ALBA-e.

Iz uprave ovog preduzeća proslijedili su i fotografije izgleda “Bilinog polja” na dan primopredaje stadiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *