06/10/2024
zeljkovic-borac

Bosna i Hercegovina jedina je zemlja u regionu u kojoj se još uvijek ne zna šta će biti sa prvenstvom, odnosno Premijer ligom BIH.

Podsjećanja radi, UEFA je dala rok do 25. maja da se savezi izjasne o tome da li se nacionalna takmičenja prekidaju ili nastavljaju, te u kojem formatu, a NSBiH još uvijek nije donio odluku.

Šanse da se prvenstvo nastave su veoma male, gotovo nikakve, uprkos stavu većine klubova da su za nastavak takmičenja, piše Mondo.

Zbog mjera koje su na snazi u RS, do 1. jula nije moguće odigravanje utakmica, pa zbog toga nije moguć ni završetak svih 11 preostalih kola Premijer lige BiH do 3. avgusta, termina do kada nacionalni savezi moraju da prijave klubove za evropska takmičenja.

Međutim, NS/FS BiH nije još uvijek nije donio ni odluku o prekidu takmičenja, a navodno je kod UEFA izdejstvovano prolongiranje roka o izjašnjavanju za nekoliko dana.

“Vjerovatno je došao u administraciju NSBiH dopis iz UEFA da je taj rok pomjeren, ali ne mogu to konkretno da tvrdim jer nisam vidio papir. Međutim, dobio sam usmeno takvu informaciju da je pomjeren rok. To se odnosi na izjašnjavanje saveza, ali suštinski ne mijenja ništa, jer se ne pomjeraju rokovi dokad se trebaju završiti prvenstva.“ – za Mondo je rekao Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza RS i FK Borac, kao i član Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Saga oko nastavka ili prekida prvenstva trebala bi biti završena u narednih par dana.

“U naredna dva, tri dana treba bi da bude zakazan Izvršni odbor i da se donese konačna odluka.“ – dodao je Vico Zeljković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *