06/10/2024
IMG_20191212_174209

Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH održana je juče u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu. Na sjednici su razmatrani zahtjevi klubova koji su aplicirali za izdavanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2020/21.

Licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH dobili su sljedeći klubovi:

FK ”Sarajevo” Sarajevo, NK ‘‘Široki Brijeg’‘ Široki Brijeg, FK ‘‘Borac” Banja Luka, HŠK ”Zrinjski” Mostar, FK ”Radnik” Bijeljina, FK ”Mladost” Doboj-Kakanj, FK ”Tuzla City” Tuzla, FK ”Željezničar” Sarajevo, FK ”Zvijezda 09” Bijeljina, FK ”Sloboda” Tuzla i FK ”Velež’‘ Mostar.

NK ”Čelik” Zenica nije dobio licencu za učešće u Premijer ligi BiH.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi:

FK ”Sarajevo” Sarajevo, FK ”Borac” Banja Luka, NK ”Široki Brijeg” Široki Brijeg, HŠK ”Zrinjski” Mostar, FK ”Željezničar” Sarajevo, FK ”Radnik“ Bijeljina, FK ‘‘Velež” Mostar, FK ”Tuzla City” Tuzla, i FK ‘‘Zvijezda 09’‘ Bijeljina.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili:

FK ”Sloboda” Tuzla, NK ”Čelik” Zenica i FK ”Mladost’‘ Doboj-Kakanj.

ŽNK ‘‘SFK 2000’‘ iz Sarajeva dobio je licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *