06/10/2024
20200601_190143

Nakon današnjeg sastanka Takmičarske komisije NS/FS BiH, donesena je odluka o definitivnom prekidu sezone u okviru Premijer lige BiH.

Ovim je odlukama donesen zaključak kako je novi nogometni prvak BiH postao FK Sarajevo, dok u evropska klupska takmičenje, pored Sarajeva, idu još i drugoplasirani sarajevski Željezničar, trećeplasirani mostarski Zrinjski, te četvrtoplasirani banjalučki Borac, kao i podatak da iz lige ispadaju dva kluba, i to jedanaestoplasirani zenički Čelik i posljednjeplasirana Zvijezda 09 Brgule.

Uslijed svih ovih odluka, novinar portala sportskevijesti.com razgovarao je o novonastaloj situaciji sa službenim predstavnikom NK Čelik Zenica, Samirom Kaltakom, te postavio nekoliko pitanja službenom predstavniku zeničkog kluba, a vezano za odluke Takmičarske komisije NS/FS BiH o prekidu sezone u Premijer ligi BiH, kao i o mogućnosti da NK Čelik, shodno svojoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, ispadne u niži rang takmičenja.

Kako je protekao kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i službenog predstavnika NK Čelik Zenica, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *