06/10/2024
IMG_20200702_095341

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH jučer je usvojio plan mjera i procedura Covid-19 za takmičenje i organizaciju utakmica u sezoni 2020/21.

Usvojena je, između ostalog, i odluka o implementaciji projekta za opremanje stadiona i objekata NS/FS BiH u cilju zaštite svih učesnika organizacije nogometnih/fudbalskih utakmica od uticaja i širenja korona virusa (COVID-19), sa utvrđenim dinamičkim planom za realizaciju ovog projekta uz provođenje svih mjera higijensko epidemiološke zaštite koje su propisane od strane nadležnih organa.

U praksi to znači da se u slučaju pojave COVID-19 u nekom od klubova učesnika Premijer lige BiH sezona neće prekidati, već će se pojava COVID-19 kod nekog od igrača tretirati kao povreda istog, te će pojedinac ili više njih ići u izolaciju od četrnaest dana, što je ekvivalentno vremenu procesa oporavka od povrede.

Prvenstvo se, ipak, može i prekinuti, ali isključivo u slučaju da entitetski krizni štabovi donesu takvu odluku ili nekih drugih vanrednih okolnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *