30/09/2024

Odigran je pretposljednji susret premijernog kola Premijer lige BiH za sezonu 2020/21, u Krupi na Vrbasu su ae sastali Krupa i Sarajevo.

Krupa – Sarajevo 0:2

Na stadionu u Krupi na Vrbasu danas su se u okviru prvog kola Premijer lige BiH sastali timovi Krupe i Sarajevo.

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Prvo poluvrijeme ovog susreta okončalo se bez pogodaka, da bi drugo poluvrijeme počelo idealno po Sarajevo, koje u 48. minuti dolazi do vodstva rezultatom 1:0, i to tako što je vlastitu mrežu zatresao nogometaš domaćih Mandić, a u 71. minuti Sarajlije postižu i drugi pogodak, ovaj put iz jedanaesterca, strijelac za ispostaviće se kasnije i konačan rezultat od 2:0 za, dakle goste, bio je Tatar, te je važno napomenuti da je igrač Krupe Makitan dobio drugi žuti, odnosno, crveni karton zbog skrivljenog jedanaesterca.

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Sarajevo je tako ovim trijumfom idealno otpočelo pohod u odbranu naslova prvaka iz prošle sezone, dok je ovim Krupa domaćim porazom faktički najavili borbu za opstanak u najjačem rangu nogometnog takmičenja u BiH.

Nakon utakmice izjave su dali treneri oba tima, Vinko Marinović ispred Sarajeva, te Zoran Marić ispred Krupe.

“Prvi gol nam je otvorio utakmicu i sigurno je poslije toga bilo mnogo lakše. Prije svega bih da čestitam i Krupi, mislim da je malo bilo teško navići se i na ovaj teren i jednoj i drugoj ekipi.” – istakao je Marinović i dodao:

“Sezona je dugačka, imamo dosta obaveza na sva tri fronta, tako da su nam svi igrači potrebni. Imamo i dosta mladih igrača što je jako dobro. Očekujemo da će neki igrači biti još spremniji za utakmice koje dolaze. Ovih pet izmjena nam daje dodatnu snagu.” – rekao je Marinović.

“Čestitam odličnoj ekipi Sarajeva, koja je zasluženo pobijedila, bila je konkretnija i kvalitetnija. Tražili smo šansu, nismo uspjeli u tome i mislim da smo se dobro držali do prvog gola i da je utakmica bila ravnopravna. Poslije toga smo doživjeli veliki pad, a poslije drugog gola smo doživjeli veliki pad.” – rekao je Marić i dodao:

“Slijedi nam teška utakmica protiv Tuzla Cityja. Ja sam rekao i prije početka da nam fali utakmica u pripremnom periodu, tako da želimo raditi na dizanju forme, težak je posao pred nama.” – rekao je Marić.

Tabela nakon nepotpunog prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *