30/09/2024

Odigran je i posljednji susret prvog kola Premijer lige BiH u nogometu ga sezonu 2020/21, a sastali su se Široki Brijeg i Tuzla City.

Široki Brijeg – Tuzla City 1:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras su u okviru posljednjeg susreta prvog kola snage odmjerili Široki Brijeg i Tuzla City.

U dosta otvorenoj utakmici na otvaranju nove sezone ekipa Širokog Brijega naposlijetku je slavila minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Stipe Jurić u 12. minuti za vrijedna tri boda domaćih.

Široki Brijeg je tako sa ovom pobjedom na dobar način otvorio novu sezonu, dok s druge strane, Tuzla City će priliku za popravni ispit imati u narednom kolu.

Nakon meča, izjave su dali treneri oba tima, Zlatan Nalić ispred Tuzla City, te Toni Karačić ispred Širokog Brijega.

“Nažalost izgubili smo utakmicu. Ušli smo u utakmicu relativno dobro do sedme minute smo imali par prilika. Široki je imao dobar period od 7. do 20. minute i tako došao do gola. Mislim da smo poslije mi bili bolji, ali mislim da mi imamo još posla. Nažalost ono po čemu je moja ekipa poznata, a to je postizanje golova, nažalost do toga nije došlo sada. Primili smo jedan jeftin gol. Ne mogu da ne čestitam ekipi koja je pobijedila, jer ovo je dobra ekipa. Mislim da smo poslije svega zaslužili makar bod.” – rekao je Nalić, te dodao:

“Ne bih rekao da nije bilo lopti. Imao je dvije dobre šanse Ubiparip, a on u normalnim okolnostima on od jedne šanse daje jedan gol. Nije bio njegov dan za postizanje pogodaka.” – objasnio je Nalić.

“Sigurno da sam zadovoljan. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ostavrili smo svoj cilj. Prvo poluvrijeme smo bili dosta bolji, ali u drugom poluvremenu nismo uspjeli nametnuti neki naš stil igre. Oni su imali neku prividnu incijativu, a mi smo se dosta povukli i psihički se osjetilo da nemamo neki kontinutiet, ali pet mjeseci je ostavilo traga na to. Nadam se da ću iduće kolo imati i ova četiri stranca koji nisu imali pravo na nastup.” – istakao je Karačić.

Tabela nakon prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *