07/10/2024
IMG_20200804_183725

U ovim se trenutcima na stadionu “Grbavica” u Sarajevu igra prijateljski nogometni susret između premijerligaša Željezničara iz Sarajeva i drugoligaša Bosne iz Visokog.

Ono što je, osim rezultata, zanimljivo a vezano za ovaj meč, jeste izbor nove garniture dresova domaćeg tima, koji ne prikazuju niti koji broj igrač na dresu nosi, niti kako se igrač preziva.

Shodno ovoj interesantnoj pojavi, pred sudijom ovog meča svakako će biti težak zadatak prilikom eventualne dodijele javne opomene nekom od igrača sarajevskog kluba, a koji dakle, igraju ovaj susret.

U svakom slučaju, “anonimusi” Željezničara su, zapravo, prvotimci ovog kluba, od kojih su neki od njih i starteri u većini zvaničnih takmičarskih mečeva koje igra ovaj klub.

Inače, za Željezničar su susret započeli Fejzić, Mulaosmanović, Drina, Beća, Milićević, Duraković, Alispahić, Subašić, Zec, Mujić i Hajrić.

U drugom poluvremenu, pri tome u istim dresovima, igrali su još i standardni prvotimci kluba, odnosno, Erić, Stevanović, Ikić, Kosorić, Šehić, Sadiković, Hajdarević, Gasal, Štilić, Mujezinović i Juričić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *