07/10/2024
FB_IMG_1597162317605

Odigran je prvi susret trećeg kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Borac Banjaluka 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas je odigran susret trećeg kola Premijer lige BiH, sastali su se Željezničar i banjalučki Borac.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Prvo poluvrijeme ovog meča nije ponudilo dopadljiv nogomet, niti neke izgledne prilike oba tima, te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom, bez pogodaka.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Nastavak susreta bolje otvara Željezničar, koji u 50. minuti pogotkom Štilića iz jedanaesterca dolazi do vodstva rezultatom 1:0, da bi Borac u 56. minuti pogotkom Danilovića poravnao rezultat na 1:1, međutim, taj rezultat nije dugo stajao na semaforu, s obzirom da su Sarajlije u 61. minuti došli do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, strijelac je bio Mujezinović.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Od te 61. minute, pa do kraja meča, igralo se poprilično otvoreno, oba tima su pokušavala postići nove pogotke, ipak na kraju je rezultat od 2:1 za domaće bio onaj konačni, te su Sarajlije ostvarile važnu pobjedu.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Željezničar je ovim trijumfon ostao lider prvenstvene tabele sa devet osvojenih bodova, dok je Borac nakon poraza ostao na šest prvenstvenih bodova.

https://youtu.be/AQ6QdouSApQ
Video: Arena Sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *