07/10/2024
sloboda-mladost-dk-13

Odigrana su još dva meča današnjeg programa trećeg kola Premijer lige BiH, i to mečevi u Tuzli, iu Krupi na Vrbasu.

Sloboda Tuzla – Mladost Doboj-Kakanj 1:0

Foto: Tuzlanski.ba

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru trećeg kola Premijer lige BiH sastali timovi Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Sloboda je bolje ušla u ovaj susret, ali su domaći tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena uspjeli krunisati svoju bolju igru i postići pogodak za vodstvo od 1:0, strijelac je bio Husejinović, za ujedno i ishod prvog poluvremena, a važno je napomenuti i da je Mladost u 37. minuti ostala sa deset igrača na terenu, s obzirom da je zbog dva žuta kartona isključen Alić.

U nastavku meča ponovo bolja igra Slobode, koja u 61. minuti preko Predregovića postiže novi pogodak i dolazi do vodstva rezultatom 2:0, a potom u 92. minuti pogodak za 3:0, strijelac za, ispostaviće se kasnije i pobjedu tim rezultatom bio je Ristić.

Sloboda sa ovom pobjedom sada ima četiri boda iz tri odigrana prvenstvena kola, dok je Mladost nakon poraza ostala na samo jednom osvojenom bodu.

https://www.youtube.com/watch?v=5nvbSsx_irc

Krupa – Olimpik Sarajevo 1:0

Foto: Sport1.ba

Na stadionu u Krupi na Vrbasu danas su u okviru trećeg kola Premijer lige BiH snage odmjerili timovi Krupe i sarajevskog Olimpika.

Nakon prvi četrdeset i pet minuta nije bilo pogodaka, a u nastavku meča, tačnije u 57. minuti, Krupa pogotkom Nikolića dolazi do vodstva rezultatom 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Krupa je tako došla do prva tri boda u ovoj sezoni, dok je Olimpik nakon poraza ostao jedini tim u ligi koji je nakon tri kola bez bodova.

https://www.youtube.com/watch?v=nlk-AkHy2OM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *