06/10/2024
FB_IMG_1597510362494

Odigran je prvi susret današnjeg programa četvrtog kola Premijer lige BiH, tačnije, susret u Doboju kod Kaknja.

Mladost Doboj-Kakanj – Tuzla City 2:5

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH sastali timovi Mladosti i Tuzla City.

Foto: Facebook

Tuzlaci su idealno otvorili ovaj meč i nakon pola sata igre imali prednost rezultatom 3:0, za goste su pogađali redom Maksimović u 11. minuti, potom Ubiparip u 24. minuti, te Ramić u 29. minuti, što je bio i ishod prvog poluvremena, uz podatak da je Tuzla City u 45. minuti ostao i sa igračem manje, crveni karton je dobio golman Fejzić.

Foto: Facebook

U nastavku susreta prvobitno Mladost pogotkom Nikolića u 66. minuti smanjuje prednost gostiju na 3:1, da bi Tuzlaci samo minut kasnije pogotkom Crnkića povećali prednost na 4:1, te su gosti tada faktički i osigurali trijumf.

Foto: Facebook

Ipak, Mladost je u 76. minuti pogotkom Dedića smanjila prednost gostiju na 4:2, međutim Tuzlaci pogotkom Badjia u 79. minuti dolaze do vodstva od 5:2, što je naposlijetku bio i krajnji epilog ovog duela.

Foto: Facebook

Tuzla City sa ovom pobjedom sada ima šest bodova iz četiri odigrana prvenstvena susreta, dok je Mladost nakon poraza ostala na samo jednom osvojenom bodu iz četiri odigrana kola.

https://www.youtube.com/watch?v=MSQ13YraoSo
Video: Arena Sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *